Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ο ''skitsofrenis'' δίνει χρώμα και... νόημα στις γειτονιές


Χρώμα και νόημα αποκτούν και οι γωνιές της Καλαμάτας, μέσω του φωτορεαλισμού με γκράφιτι. Η δουλειά που κάνει ο ''skitsofrenis'' Κώστας Λούζης έχει ήδη εκτιμηθεί ως ξεχωριστή, τόσο για την ευρηματική της απόδοση, όσο και για τα μηνύματα ευαισθητοποίησης και αφύπνισης, που βρίσκουν την... αντανάκλασή τους στην σημερινή δύσκολη πραγματικότητα. Η γωνία στην Βας. Γεωργίου & Φαρών μάλιστα έχει κάνει ξεχωριστή εντύπωση με τις τρεις φιγούρες.

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχει παραδοθεί το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα

Αυτό δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.


Το συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου είχε καταρρεύσει στη μεγάλη κατολίσθηση που είχε γίνει το χειμώνα του 2003.


Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Κων/νος Τσικλητήρας: Ο θρυλικός Έλληνας Ολυμπιονίκης

Κωνσταντίνος Τσικλητήρας (1888 – 1913):  Θρυλική μορφή του ελληνικού αθλητισμού, τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης στα αγωνίσματα άνευ φοράς.


Γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 1888 στην Πύλο της Μεσσηνίας από εύπορη οικογένεια της περιοχής. Ο πατέρας του τον έστειλε στην Αθήνα για να σπουδάσει Οικονομικά, αλλά ο νεαρός Κωστής έδειξε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον αθλητισμό. Γράφτηκε στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο και το 1906 είχε την πρώτη επιτυχία, καθώς κατέκτησε την τρίτη θέση στο μήκος άνευ φοράς στους Πανελληνίους Αγώνες με επίδοση 2.83 μ. Αμέσως, όμως, έρχεται και η πρώτη απογοήτευση, όταν στους Μεσολυμπιακούς της Αθήνας, τον ίδιο χρόνο, κατετάγη 6ος στο ύψος άνευ φοράς με 1.30 μ, ενώ στο μήκος άνευ φοράς αποκλείστηκε στον προκριματικό.

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Φραγγέλιο κατά της Χρυσής Αυγής από ιεράρχες


Μετά τη συνέντευξη - παρέμβαση του μητροπολίτη Μεσσηνίας στο «Εθνος», ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διεμήνυσε στην ακροδεξιά ότι η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη από σωτήρες και προστάτες.

Κίνημα κατά του ρατσισμού και της βίας δημιουργείται στο εσωτερικό της Εκκλησίας, από ιεράρχες οι οποίοι επιχειρούν να απομονώσουν τις «φωνές» που συντάσσονται με τον ακροδεξιό χώρο.

Το έναυσμα δόθηκε μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη Παρασκευή στο «Εθνος» ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος καταδίκασε ευθέως τη «Χρυσή Αυγή» και τάχθηκε κατά των επιθέσεων βίας που εκδηλώθηκαν με αφορμή την παράσταση «Corpus Cristi».

Από τη Μεσσηνία στην ηγεσία του FBI της Νέας Υόρκης


Η ελληνική παροικία στις ΗΠΑ είδε άλλο ένα μέλος της να αναρριχάται στα ανώτερα αξιώματα των κρατικών υπηρεσιών


Κομίζοντας πείρα πολλών ετών και πολλές επιτυχίες στον τομέα της έρευνας και εξιχνίασης εγκλήματος, κάθε μορφής, ο ομογενής Γεώργιος Βενιζέλος διορίστηκε διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών, το γνωστό FBI, στη Νέα Υόρκη.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Βίντεο από την παρέλαση και τις πορείες στην Καλαμάτα

Δείτε στο βίντεο την παρέλαση και τις πορείες στην Καλαμάτα. Μετά την παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου έκαναν ξεχωριστές πορείες στην Αριστομένους ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Πανηλειακός-Καλαμάτα 1-1: Ισόπαλο το ντέρμπι της Πελοποννήσου

Γκολ, βαθμούς κι εντυπώσεις μοιράστηκαν Πανηλειακός και Καλαμάτα στον Πύργο, στο ντέρμπι με το οποίο άνοιξε η αυλαία του Νοτίου Ομίλου της Football League 2.


Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

40 χρόνια παρουσίας της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης

Οι μνήμες ξύπνησαν χθες στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα, στην οποία και οργανώθηκε μια όμορφη εκδήλωση για τα 40 χρόνια παρουσίας της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...