Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

39χρονος διακινούσε καραμέλες με... εκχύλισμα κάνναβης


Στο κατάστημά του στα Φιλιατρά Μεσσηνίας ένας 39χρονος έμπορος διακινούσε «προχωρημένο»  εμπόρευμα, αλλά μόνο σε μυημένους πελάτες. Το μαγαζί είχε μετατραπεί σε κέντρο διακίνησης ναρκωτικών, μεταξύ των οποίων υπήρχαν ακόμη και καραμέλες με εκχύλισμα κάνναβης!


Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας που έκαναν ταυτόχρονη έρευνα στο κατάστημα και το σπίτι του υπόπτου ανακάλυψαν τις 22 εισαγόμενες καραμέλες με το παράνομο περιεχόμενο, μαζί με 229 ναρκωτικά χάπια, 47,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 16 σπόρους κάνναβης και έναν τρίφτη με υπολείμματα χασίς. Ο 39χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας.

Εγκρίθηκε η Πολεοδομική Μελέτη Κηπούπολης



Με απόφαση κατά πλειοψηφία από το αρμόδιο Συμβούλιο του υπουργείου

Με οριακή πλειοψηφία (ψήφους 3-2) εγκρίθηκε χθες από το Κεντρικό ΣΥΠΟΘΑ (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων) του υπουργείου Περιβάλλοντος η πολεοδομική μελέτη Κηπούπολης, σύμφωνα με τις προτάσεις του Δήμου Καλαμάτας και των κατοίκων.

ΛΙΠΟΘΥΜΙΕΣ ΛΟΓΩ ΠΕΙΝΑΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Και σε σχολεία της Μεσσηνίας καταγράφονται περιστατικά λιποθυμιών των παιδιών, που σχετίζονται με την κατάσταση που βιώνουν. Ο υποσιτισμός των νέων αποτελεί ένα φαινόμενο της κρίσης που απειλεί αθόρυβα της οικογένειες.

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη το 2013

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατάρτιση τόσο του νέου τεχνικού προγράμματος όσο και του νέου προϋπολογισμού του Δήμου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας για αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, προκειμένου να καλυφθούν οι «μαύρες τρύπες» στον οικονομικό σχεδιασμό του 2013, η Δημοτική Αρχή δε σκέπτεται κανένα τέτοιο ενδεχόμενο.


Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Μυκηναϊκός οικισμός στον Αντικάλαμο

Μυκηναϊκός οικισμός είναι τα αρχαία που βρέθηκαν στο έργο του αυτοκινητόδρομου στον Αντικάλαμο, ακριβώς δίπλα από τον υποσταθμό της ΔΕΗ. Αυτό σημείωσε στην "Ε" η προϊσταμένη της ΛΗ’ και της ΛΘ' Εφορειών Αρχαιοτήτων Αννα Καραπαναγιώτου. Τόνισε ότι «πρώτη φορά βρέθηκε οικισμός τόσο κοντά στην Καλαμάτα. Είναι πολύ σημαντικό.

Καλαμάτα - Θεσσαλονίκη: Από τις 17 Ιανουαρίου 2013 θα πετάει αεροπλάνο κάθε Πέμπτη και Κυριακή

Κάθε Πέμπτη και Κυριακή μεσημέρι θα πραγματοποιείται από τις 17 Ιανουαρίου 2013 το δρομολόγιο Καλαμάτα - Θεσσαλονίκη, καθώς η Astra Airlines ικανοποίησε το το αίτημα του Αερολιμένα Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, να γίνεται το δρομολόγιο μια μέρα νωρίτερα. 

Οι άγνωστοι Έλληνες που ηταν μεσα στον «Τιτανικο»


Μπορεί οι περισσότεροι να γνωρίζουν την ιστορία των επιβατών του «Τιτανικού» Τζακ και Ρόουζ, όπως τη φαντάστηκε ο Τζέιμς Κάμερον, λίγοι, όμως, γνωρίζουν ότι στο πιο διάσημο ναυάγιο του κόσμου υπήρχαν και Έλληνες επιβάτες.

Μειώθηκαν 80% οι παραγγελίες πετρελαίου στη Μεσσηνία


Μειωμένες σε ποσοστό80% παραμένουν οιπαραγγελίες πετρελαίου θέρμανσηςσε σύγκριση με πέρυσι στη Μεσσηνία, σύμφωνα με τον πρόεδροβενζινοπωλών Γιώργο Καπερώνη. 

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Σοβαρό τροχαίο της αποστολής της άρσης βαρών του Μεσσηνιακού

Τροχαίο ατύχημα είχε η αποστολή της άρσης βαρών του Μεσσηνιακού την Κυριακή το βράδυ, με τον προπονητή της ομάδας Χρήστο Γεννάτο να τραυματίζεται σοβαρά και να νοσηλεύεται στην εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Αρτας.

ΑΛΕΥΡΑΣ ΜΕ ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ


Στα πλαίσια εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος, επισκέφθηκε στο γραφείο του τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά. Ο Αντιπεριφερειάρχης έθεσε στον Γενικό Γραμματέα το θέμα χωροθέτησης των φυλακών, καθώς και θέματα τουριστικής ανάπτυξης του Νομού μας και αντάλλαξαν απόψεις.

Bουτιά τιμών στα ακίνητα και στη Μεσσηνία


Καταρρέουν οι τιμές των κατοικιών στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή, συνέπεια της κρίσης που πλήττει την χώρα τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με ανθρώπους της κτηματαγοράς, οι τιμές σήμερα στα παλαιά διαμερίσματα έχουν μειωθεί έως και 50% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Μέχρι πρότινος οικία με τιμή πώλησης 1.000 ευρώ το τετραγωνικό, σήμερα έχει φτάσει στα 600 και 500 ευρώ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπου τις προηγούμενες ημέρες, διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην οδό Βασιλίσσης Όλγας πουλήθηκε 500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Στα διαμερίσματα που έχουν κατασκευαστεί την τελευταία επταετία, η κατάσταση είναι καλύτερη.

Καταστραφηκε ολοσχερώς από φωτιά ο ναός του Αγίου Χαραλάμπους στην Κορώνη

Η εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπου στην Κορώνη, που βρίσκεται μέσα στο κάστρο και στον χώρο του νεκροταφείου της πόλης καταστράφηκε ολοκληρωτικά από την φωτιά που ξέσπασε το μεσημερι και δεν μπόρεσαν παρά τις προσπάθειες που κατεβαλλαν οι κάτοικοι να την κατασβεσουν. Ο νεκροταφειακός ναός του Αγίου Χαραλάμπους, σαν κτίσμα ήταν από τον 16ο αιώνα δίπλα ακριβώς από το μοναστήρι της Κορώνης που επίσης βρίσκεται μέσα στο καστρο.

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

To Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας ταξιδεύει στην Καλαμάτα.


Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 21:00 φιλοξενείται στην πόλη μας, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΦΑΡΙΣ, το κορυφαίο στο είδος του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Αστυνομικός της Ασφάλειας "δεξί χέρι" εγκληματιών

Συνταξιούχος αστυνομικός της Ασφάλειας Καλαμάτας φέρεται να έδινε πληροφορίες, όταν ήταν στην υπηρεσία, στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που δολοφόνησε τον 3χρονο Κέρι και τον πατέρα του Φιλίπ Μεσάι, καθώς και το Σωτήρη Ψυχόπαιδα. Ο πρώην αστυνομικός κατηγορείται μάλιστα ως μέλος της παραπάνω οργάνωσης που δρούσε στην Καλαμάτα κάνοντας εκβιασμούς και πουλώντας ναρκωτικά, αρχηγός της οποίας φέρεται να είναι γνωστός κακοποιός. 

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Εικοσαετής φυλάκιση σε εφοριακό και επιχειρηματία για κομπίνα στη ΔΟΥ Πύλου


Ένοχος για απιστία σε βαθμό κακουργήματος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο εφοριακός ενώ καταδικάστηκε και ο επιχειρηματίας, οι οποίοι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε πριν λίγα χρόνια στη ΔΟΥ Πύλου.

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ο 17χρονος Χάρης Ιωάννου μας έκανε υπερήφανους

Ο Χάρης Ιωάννου βραβεύτηκε με ειδική διάκριση γιατί κατασκεύασε ένα τεχνητό γάντι για άτομα με αναπηρία στα άνω άκρα.


Η ευαισθησία του για το πρόβλημα της γιαγιάς του τον οδήγησε στη δημιουργία ενός ειδικού τεχνητού γαντιού που θα βελτιώσει κατά πολύ τη ζωή των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα στα άνω άκρα.

Μαθήματα γευσιγνωσίας ελαιολάδου στο ΤΕΙ Καλαμάτας

Από εκπαιδευτές διεθνούς κύρους

Με επιτυχία συνεχίζεται στο ΤΕΙ Καλαμάτας το Διεθνές Σεμινάριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου, στο οποίο διδάσκουν τρεις παγκοσμίως διακεκριμένοι γευσιγνώστες, η Ισπανίδα Angeles Calvo Fandos, ο Ιταλός Antonio Giuseppe Lauro και ο Αμερικανός Paul Vossen.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΔΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ


Τα προβλήματα που δημιουργεί στην ασφαλή κίνηση πεζών και οχημάτων το άνοιγμα πηγαδιών για τη εναπόθεση σκουπιδιών σε ακατάλληλα σημεία, περιγράφει ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, σημειώνοντας και το πολύ σοβαρό ζήτημα ότι το άνοιγμα αυτών των πηγαδιών γίνεται ύστερα από αυθαίρετη χωροθέτηση. Ζητεί να γίνει «άρση των σχετικών αυθαίρετων ενεργειών». 

Προβληματισμός μετά τη βροχή στην Μεσσηνία για τους ελαιοπαραγωγούς

Επιτέλους έβρεξε αλλά η ζημιά έχει γίνει.Παρ όλα αυτά το νερό είναι σωτηρία για την Μεσσηνία και τους ελαιοπαραγωγούς και η σημερινή βροχή σε όλο ...το Νομό μας έφερε λίγα χαμογελα. Οι ελιές πλήρωσαν με το παραπάνω την ανομβρία και οι παραγωγοί υποστηρίζουν ότι υπάρχει απώλεια εισοδηματος της τάξης του 20 εως 40% .

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΗ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΣΤΟ ΚΑΜΑΡΙ.



Εξουδετέρωση χειροβομβίδας στο Καμάρι

Γράφτηκε από τον Kώστα Μπούρα
Μια παλιά χειροβομβίδα βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής σε χωράφι κοντά στο Καμάρι Κοπανακίου και χθες το πρωί εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργό του Στρατού που ήρθε από την Τρίπολη.

Η Ενωση Γονέων Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού



Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20/11) πρέπει όλοι μας να αναλογιστούμε πόσο ξεχωριστή περίοδο στη ζωή του καθενός αποτελεί η παιδική του ηλικία. Τα παιδιά είναι εξαιρετικά σημαντικό να αισθάνονται ότι περιβάλλονται με αγάπη αλλά και να ενθαρρύνονται να μαθαίνουν και να παίζουν, τόσο από την οικογένεια όσο και από τους εκπαιδευτικούς φορείς, έτσι ώστε μεγαλώνοντας να γίνουν υγιείς ενήλικες, ψυχή τε και σώματι.

Έντονα παράπονα για τους νέους κάδους στην Καλαμάτα

Πολλά τηλέφωνα έχουμε δεχτεί τις τελευταίες ημέρες για τα σημεία που τοποθετούνται οι νέοι μόνιμοι κάδοι στην Καλαμάτα.

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Η πίεση της κρίσης μας τρελαίνει!

Σοκαριστική είναι τα τελευταία χρόνια, με έμφαση το 2012, η αύξηση των αιτημάτων για ιδρυματοποίηση συνανθρώπων μας, λόγω ψυχικών νοσημάτων. Από τα στοιχεία της Εισαγγελίας Καλαμάτας, αποδεικνύεται ότι φέτος σε σύγκριση με πέρυσι, η αύξηση φτάνει το 30%. Για αύξηση μιλά στο «Θάρρος» και ο Διευθυντής του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Ψυχίατρος Ανδρέας Υφαντής.

Και Μεσσήνιος σε άρθρο της Wall Street Journal, για την κρίση


Τι κάνουν αυτοί που λόγω κρίσης έφυγαν από την Αθήνα;
Με τις ιστορίες των Ελλήνων που λόγω της οικονομικής κρίσης εγκατέλειψαν την Αθήνα και επέστρεψαν στα χωριά τους ασχολείται η Wall Street Journal σε δημοσίευμα στο πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής της έκδοσης. 

Μεσσήνιος ο ένας εκ των εγκεφάλων της μεγάλης κομπίνας


ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ENERGA - HELLAS POWER Πρόσφατα, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος σε ερώτηση της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μ. Ρεπούση, για κάποιο σχετικό θέμα, είπε ότι «η Μεσσηνία έχει γίνει πολύ…της μόδας, το τελευταίο διάστημα». Η αλήθεια είναι ότι αρκετές φορές βρίσκουμε, ως Νομός, «φιλοξενία» στα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, άλλοτε για τα καλά μας και άλλοτε για τα άσχημά μας. 

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Mάνη: 1216 κούτες με λαθραία τσιγάρα περισυνέλεξε το Λιμενικό

Πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος περισυνέλεξε τουλάχιστον 1216 κούτες λαθραίων τσιγάρων από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας του Αγίου Κυπριανού στην ανατολική Μάνη, ενώ την ίδια ώρα δύο άτομα που φέρεται να σχετίζονται με την υπόθεση, συνελήφθησαν και κρατούνται στο λιμεναρχείο Γυθείου.

Μεσσηνία: Ρουμάνος άδειαζε ντεπόζιτα φορτηγών

Δωρεάν καύσιμα εξασφάλιζε για το αυτοκίνητό του ένας 32χρονος Ρουμάνος που είχε ρημάξει τα ντεπόζιτα φορτηγών και μηχανημάτων έργου στην Οιχαλία της Μεσσηνίας!

Από τις τουλάχιστον τέσσερις κλοπές που εξιχνιάστηκαν, είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 400 λίτρα πετρελαίου και ερευνάται αν έχει διαπράξει και άλλες!


Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ματιές στην τοπική ιστορία: Το λιμάνι και η ιστορία της παραλιακής Καλαμάτας


Το λιμάνι της Καλαμάτας βρίσκεται στην επικαιρότητα τους τελευταίους μήνες με διάφορες αφορμές. Η απόπειρα να γίνει αποδεκτή μαρίνα στο χώρο του προλιμένα, η προσέγγιση των κρουαζιερόπλοιων, το σχέδιο ανάπτυξης (master plan επί το… ελληνικότερον) και μια σειρά ακόμη από θέματα απασχόλησαν την ειδησεογραφία.

Σύγχυση και οργή φέρνει η διαθεσιμότητα



Η εφαρμογή του καθεστώτος της διαθεσιμότητας προκαλεί σύγχυση, οργή και αγανάκτηση μεταξύ των υπαλλήλων στο Δήμο Καλαμάτας. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παν. Νίκας εξακολουθεί να αρνείται την αποστολή στοιχείων, ενώ οι εργαζόμενοι που ίσως εμπίπτουν στις διατάξεις του μέτρου αγνοούν, τουλάχιστον, αν πρέπει να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους ή να σταματήσουν να προσέρχονται στην υπηρεσία.
«Αυτό που έχει γίνει με τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου θεωρώ ότι είναι εγκληματικό και ανήθικο. Έχω υποχρέωση να αγωνίζομαι για εργαζόμενους που είναι εδώ 20 και 25 χρόνια. Πολλοί από αυτούς είναι χρήσιμοι και καλύπτουν ανάγκες του Δήμου. Μάλιστα, σε περίπτωση που επιχειρηθεί να μας παρακάμψουν και να εφαρμόσουν την απόφαση, αυτή θα είναι μια πραξικοπηματική ενέργεια. Ο εκάστοτε δήμαρχος είναι προϊστάμενος», σημείωσε.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Απουσιάζει το μεσσηνιακό λάδι από τα Ευρωπαικά σούπερ μάρκετ

Απουσιάζει, παρά την εξαιρετική του ποιότητα, το επώνυμο ελληνικό ελαιόλαδο από τα ράφια των γερμανικών σούπερ μάρκετ, αναφέρει έρευνα που πραγματοποίησε το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Deutsche Welle. Στην αγορά κυριαρχεί το ιταλικό ελαιόλαδο, που αναμειγνύεται με ελληνικό ώστε να βελτιωθεί ποιοτικά. Το ιταλικό ελαιόλαδο κατέχει σχεδόν μονοπωλιακή θέση στη γερμανική αγορά, με ένα ποσοστό που φτάνει το 70%. Το ελληνικό λάδι αρκείται σε ποσοστό μόλις 10%.

Εντολή για παύση πυρός στο πεδίο βολής «Σχίζας»


Σύμφωνα με πληροφορίες μας δόθηκε εντολή σήμερα να σταματήσουν οι ρήψεις βομβών στο πεδίο βολής της νήσου Σχίζας που είχε ξανά ενεργοποιηθεί πριν λίγο καιρό. Οι αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής ήταν μεγάλες γι αυτό το θέμα κάτι που είχε οδηγήσει τότε τον Μεσσήνιο υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννη Λαμπρόπουλο να διατάξει την παύση της λειτουργίας του κάτι όμως που επανήλθε πριν αρκετούς μήνες.


"Λιομάζωμα στη Μεσσηνία" από Δανούς επισκέπτες

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το πρακτορείο Τριγκιλίδας διοργανώνει με επιτυχία το πρόγραμμα «Λιομάζωμα στην Μεσσηνία», προσφέροντας σε 60 Δανούς τουρίστες μια μοναδική εμπειρία: Να γνωρίσουν από κοντά την συλλογή του ελαιοκάρπου συμμετέχοντας οι ίδιοι στην όλη διαδικασία, να δουν πώς επεξεργάζεται ο καρπός της ελιάς και στη συνέχεια να γευτούν το περίφημο αγουρόλαδο μαζί με άλλες παραδοσιακές λιχουδιές του τόπου, όπως λαλάγγια, καψαλιστό ψωμί, ελιές, τυρί σφέλα, παστό, λουκάνικο, παξιμάδια και γλυκίσματα, όπως δίπλες και κουραμπιέδες.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

«Εγκληματικό και ανήθικο» η απόλυση δημοτικών υπαλλήλων, λέει ο Π. Νίκας

Προσεκτικά αλλά ξεκάθαρα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, διαφοροποίησε τη θέση του από την κυβερνητική πολιτική, σε ό,τι αφορά τις απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων, σπεύδοντας βέβαια να σημειώσει ότι το Μεσοπρόθεσμο που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα «έχει και θετικά στοιχεία».

Ο Μεσσήνιος φοιτητής που έφτιαξε το όχημα για ΑΜΕΑ (video)


Ένα ειδικό όχημα για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες κατασκεύασε ο φοιτητής Θάνος Παππάς, από την Καλαμάτα.

Ο Θάνος Παππάς που σπουδάζει στοΤμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο, ασχολείται ενεργά με το σχεδιασμό οχημάτων, εξηγεί στη συνέντευξη στο moriasnow, τί τον οδήγησε στον σχεδιασμό ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος που θα οδηγείται από ανθρώπους με αναπηρία και αναλύει τα χαρακτηριστικά του οχήματος αυτού.

Για απολύσεις υπαλλήλων



Χρηματικά πρόστιμα σε όσους δε δίνουν στοιχεία

«Τσουνάμι» κινητοποιήσεων σε όλους σχεδόν τους Δήμους της χώρας έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες, μετά την άρνηση των δημάρχων να μη στείλουν καμία λίστα με ονόματα υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα. 

ΟΙ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ, Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ


ΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΝΤΑ ΣΧΟΛΑΡΧΗ ΓΙΑ ΔΙΑΡΡΟΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΕΚ Η ΠΡΩΗΝΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ (Δελτίο Τύπου, συνημμένα όλα τα έγγραφα)
Αρνείται η κ. Χριστοφιλοπούλου τις καταγγελίες και προαναγγέλει προσφυγή στην δικαιοσύνη (επισυνάπτεται η απάντηση της υπουργού).

Δηλητηριώδης λαγοκέφαλος βάρους 2,3 κιλών στον Αγρίλη


ΨΑΡΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 

Λαγοκέφαλος βάρους 2,3 κιλών και μήκους 59 εκατοστών -ο μεγαλύτερος ίσως που έχει πιαστεί στην Μεσσηνία- ψαρεύτηκε το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή του Αγρίλη στον Κυπαρισσιακό Κόλπο. 

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Καρδαμύλη

 Με τους συνοικισμούς Αγία Σοφία, Καλαμίτσι, Κάμποι και Πετροβούνι, αποτελούν Δημοτικό Διαμέρισμα και είναι η έδρα του Δήμου Λεύκτρου.Πήρε το όνομά της από τα πολλά κάρδαμα, που υπάρχουν στη περιοχή και είναι το πιο αξιόλογο χωριό της Έξω Μάνης. Η Καρδαμύλη το 1866 ανήκε στην επαρχία Οιτύλου και είχε 3276 κατοίκους, το 1901 3557, μια αύξηση δηλαδή 15%, ενώ το 1991 είχε 574 κατοίκους. Η οικονομία βασίζεται στο τουρισμό και το ελαιόλαδο. Απέχει 38 χλμ. ΝΑ της Καλαμάτας στο δρόμο για την Αρεόπολη και τα σπήλαια του Δυρού.

Βρέθηκε ο τάφος του Βασιλέα των Μεσσηνίων Αριστοδήμου;



ΓΙΑΤΙ ΦΡΟΥΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ; Αμύθητος αρχαιολογικός θησαυρός βρέθηκε στη Μεσσηνία-Άνω του ενός δισ. ευρώ εκτιμάται μόνο η αξία των χρυσών κτερισμάτων!!! Η πύλη του Άδη στην Ιθώμη και το μεγάλο μυστικό!!!

Τα «δυνατά χαρτιά» της Μεσσηνίας σε καιρό κρίσης

ΕΞΑΓΩΓΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΑΣ
Από τα σπουδαιότερα ελληνικά προϊόντα που βγαίνουν στο εξωτερικό είναι το φημισμένο μεσσηνιακό ελαιόλαδο και οι πασίγνωστες σε ολόκληρο τον κόσμο ελιές Καλαμών. Η συγκομιδή τους στη Μεσσηνία ξεκινά αυτή την εποχή, ώστε σε λίγο να πάρουν το δρόμο της κατανάλωσης και των εξαγωγών. Τι λένε, όμως, οι τυποποιητικές - εξαγωγικές επιχειρήσεις; Με δεδομένη την οικονομική κρίση και τα προβλήματα ρευστότητας στην αγορά, πώς βλέπουν να κινούνται φέτος οι εξαγωγές στα συγκεκριμένα προϊόντα;

Η Χρυσή Αυγή ψάχνει τους νεκρούς του Πολυτεχνείου!


Με μία προκλητική αφίσα μόλις λίγες ημέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου, η Χρυσή Αυγή αμφισβητεί την ύπαρξη νεκρών κατά την διάρκεια της φοιτητικής εξέγερσης του ‘73.

Τα φυλλάδια και οι αφίσες μοιράστηκαν στην Καλαμάτα και περιγράφουν τον αγώνα του λαού κατά της χούντας και την εξέγερση του Πολυτεχνείου για «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», ως παραμύθι και την Χρυσή Αυγή να δίνει αμοιβή σε όποιον φέρει αποδείξεις για νεκρούς!

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Σφυρίζει το τραίνο στην Καλαμάτα - Σάββατο, 17/11 & 1/12


Το Σάββατο 17/11, 3.30 το απόγευμα φθάνει στην Καλαμάτα εκδρομική αμαξοστοιχία από τον Πύργο. 

Οι εκδρομείς θα παραμείνουν στην Καλαμάτα και θα αναχωρήσουν την Κυριακή 18/11.

«Παγώνει» προσωρινά το τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα


Νέο... γιοφύρι της Άρτας το τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, το ελεγκτικό συνέδριο δεν εξέδωσε εγκριτική απόφαση για τη συμπληρωματική σύμβαση.

Για την ακρίβεια, δεν εξέδωσε ούτε αρνητική.

Όπως ανέφεραν πήγες του Ελεγκτικού Συνεδρίου, «εκδόθηκε πράξη με πολλαπλό αποτέλεσμα»
Το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάνθηκε ότι σε ορισμένα σημεία «το σχέδιο σύμβασης κωλύεται κατά πλειοψηφία, ενώ σε άλλο σημείο δεν κωλύεται η απόφαση, αλλά υπάρχουν στοιχεία απορριπτέα».

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Στο σφυρί οι επιστολές Κολοκοτρώνη και Καραϊσκάκη


Στο σφυρί βγαίνουν σπάνιες χειρόγραφες επιστολές των στρατηγών της Επανάστασης του 1821 Γεώργιου Καραϊσκάκη και Θεόδωρου Κολοκοτρώνη καθώς και του πρωτεργάτη του Νεοελληνικού Διαφωτισμού Αδαμάντιου Κοραή...

Μνημόσυνο για τους αδικοχαμένους πυροσβέστες στον Ταΰγετο από την Π.Υ. Σπάρτης


Μνημόσυνο για τους αδικοχαμένους πυροσβέστες στον Ταΰγετο από την Π.Υ. Σπάρτης
Η 12η Νοεμβρίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί ως η ημέρα που το Πυροσβεστικό Σώμα τιμά τους πυροσβέστες που έπεσαν στο καθήκον προστατεύοντας τη ζωή και την περιουσία των πολιτών και του Κράτους.

Χωρίζουν στο 6μηνο!

Ραγδαία αύξηση διαζυγίων στην Καλαμάτα

Ραγδαία αύξηση των διαζυγίων έχει καταγραφεί τη χρονιά που διανύουμε, που φτάνει και ίσως ξεπερνά το 30%, με την ιδιαιτερότητα ότι τα περισσότερα αφορούν νιόπαντρους και μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση κατάθεσης διαζυγίου από γεννηθέντα το 1938!
Μια άλλη κατηγορία είναι αυτή ζευγαριών που μηχανεύονται ακόμη και… εικονικά διαζύγια, προκειμένου να αποκομίζουν φορολογικά και όχι μόνον οφέλη.

Πιάστηκε επ' αυτοφώρω να σκορπά το θάνατο

Όχι μόνο είδαν τι έκανε αλλά τον φωτογράφησαν και τον κατήγγειλαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλης. Παράλληλα κατάφεραν να σώσουν και το ένα σκυλί, που...

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Οι περισσότεροι σκέφτονται να μην ανάψουν καλοριφέρ


Το πετρέλαιο θέρμανσης… διχάζει τις πολυκατοικίες


Μπορεί οι καιρικές συνθήκες στην Καλαμάτα, αλλά και στο νομό γενικότερα, να μας κάνουν το χατίρι μέχρι σήμερα, αν και βρισκόμαστε στον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου, όμως ο καιρός σιγά σιγά αλλάζει, και τότε θα αρχίσει η... μάχη της πολυκατοικίας για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Η τιμή του, σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και το υψηλό ποσοστό ανεργίας, μετατρέπει τη λειτουργία καλοριφέρ σε είδος πολυτελείας, με αποτέλεσμα στις πρώτες γενικές συνελεύσεις που έχουν ξεκινήσει στις πολυκατοικίες οι περισσότεροι ένοικοι και ιδιοκτήτες να μη δείχνουν διατεθειμένοι να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης!

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Aνησυχία ελαιοπαραγωγών με την ξηρασία στη Μεσσηνία


Έντονη είναι η ανησυχία στους ελαιοπαραγωγούς της Μεσσηνίας το τελευταίο διάστημα, λόγω της ξηρασίας που επικρατεί, παρά το γεγονός ότι διανύουμε τα μέσα Νοέμβρη. Άλλοι περιμένουν τις «φθινοπωρινές» βροχές προκειμένου να βγουν για ελαιομάζωμα κι άλλοι αποφάσισαν να ξεκινήσουν, έστω και με τις υπάρχουσες συνθήκες, αφού είδαν ότι βροχή δεν έρχεται.

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Η Πολεμική Αεροπορία γιορτάζει τον προστάτη της


Τον πρoστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ γιορτάζει σήμερα η Πολεμική Αεροπορία. Οι εορτασμοί θα είναι 4ήμερη, από σήμερα έως και την Κυριακή 11 του μήνα.

Στην πόλη της Καλαμάτας, κέντρο εορτασμού είναι το αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...