Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Αφιέρωμα στην Πύλο και τις παραλίες της

Από τα πιο ωραία πράγματα στον κόσμο είναι να βλέπεις τον κόλπο του Ναβαρίνου καθώς το πλοίο προσεγγίζει στην Πύλο.


Η θέα της Βοϊδοκοιλιάς και της λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας είναι καταπληκτική από τις επάλξεις του Παλαιόκαστρου στο Κορυφάσιο Ακρο. Πολλά σπίτια στην Πύλο έχουν το χρώμα της νεοκλασικαής αρχοντιάς και οι καταρράκτες στο Πολυλίμνιο είναι μια εξωτική νότα.

Ο Καρέλιας ανακοίνωσε εκπληκτικά bonus στους εργαζόμενους

Σαν…Αγιος Βασίλης εν μέσω εργασιακού μεσαίωνα εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας «Καρέλιας», Ανδρέας Καρέλιας, στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων.

Ανακοίνωσε παροχές ύψους 1,8 εκατ. ευρώ προς τους εργαζομένους ως ανταμοιβή για την καλη πορεία της καπνοβιομηχανίας. Η «Καρέλιας» πραγματοποίησε μέσα στο 2012 επενδύσεις ύψους 7 εκατ. ευρώ και η αναπτυξιακή της τροχιά επιτρέπει στη διοίκηση να προσφέρει bonus στους εργαζόμενους, τα οποία είναι τα εξής:

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ο νέος δρόμος και το άνοιγμα της Τσακώνας αναμενεται να φέρει τουρισμό στην Μεσσηνία. Τουλάχιστον οι απανταχού Μεσσηνιοι έχουν κίνητρο να βραθούν στην πατριδα τους ,στην ωραία Καλαματα που με το Χριστουγεννιατικο χρώμα είναι ακόμη ομορφοτερη. Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησαν και επίσημα οι εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας για τα Χριστούγεννα 2012. Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, στις 20:00, το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου πλημμύρισε με κόσμο την Κεντρική Πλατεία της πόλης μας.

Ξεχείλισαν οι κάδοι των απορριμμάτων στην Καλαμάτα



Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
Ορατά είναι τα αποτελέσματα των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και στο Δήμο Καλαμάτας, οι οποίοι απέχουν από τα καθήκοντά τους διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της διαθεσιμότητας από το υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο των απαιτήσεων του μνημονίου.

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Υποβρύχια αποτύπωση αρχαιοτήτων στη Κορώνη!

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υποβρύχια αποτύπωση των αρχαιοτήτων στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο του όρμου της Μεθώνης. Με την ευγενική χορηγία του Δήμου Πύλου –Νέστορος, την υπόδειξη και εποπτεία της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και τη στενή και γόνιμη συνεργασία της Προϊσταμένης της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων κας Αγγελικής Σίμωσι και του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος κου Δημητρίου Καφαντάρη, υλοποιήθηκαν οι αποτυπωτικές εργασίες στο συγκεκριμένο χώρο.

Στα μαχαίρια Καλαμάτα και Δυτική Μάνη για απόσχιση της Αβίας


ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ! Ανυπομονεί η δημοτική αρχή Καλαμάτας να προσαρτήσει την περιοχή της Αβίας (Αρχοντικό, Παλιόχωρα, Ακρογιάλι, Μεγάλη Μαντίνεια) στο Δήμο Καλαμάτας, θέμα που θα συζητηθεί την Πέμπτη στο Δημοτικό Συμβούλιο… «Επί αιτήματος της Τοπικής Κοινότητας Αβίας του Δήμου Δυτικής Μάνης για ένταξή της στο Δήμο Καλαμάτας», είναι το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, το οποίο θα εισηγηθεί ο αντιδήμαρχος, Θανάσης Ηλιόπουλος. Πράγματι, η Τοπική Κοινότητα, με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της, έχει ζητήσει να αποσχιστεί από το Δήμο Δυτικής Μάνης και να ενσωματωθεί στο Δήμο Καλαμάτας, ενώ έχουν συγκεντρωθεί και εκατοντάδες υπογραφές από τους κατοίκους της περιοχής. Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, πάντα ήθελε την περιοχή της Αβίας στο Δήμο του.

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

H Καλαμάτα θα αποκτήσει μνημείο για τα θύματα των ναζί!


Ένα ιερό χρέος τηςΚαλαμάτας, η ανέγερση μνημείου για τουςεκτελεσθέντες πατριώτες από τους Γερμανούς, το Φλεβάρη του 1944 στο παλιό στρατόπεδο, επιτέλους θα εκπληρωθεί… 
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Θόδωρος Μπρεδήμας, έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια την προσπάθεια για τη δημιουργία του μνημείου, ενός έργου που το ζητούν κάθε χρόνο με δάκρυα στα μάτια οι συγγενείς των εκτελεσμένων. 

Παπαλάμπραινα (Στου παπα-Λάμπρου την αυλή) - Η ιστορία του τραγουδιού!!!


Στου Παπαλά, Παπαλάμπραινα,
στου Παπαλάμπρου την αυλή,
στου Παπαλάμπρου την αυλή,
είναι μια μάζεψη πολλή.

Εγκαινιάστηκε η έκθεση κειμηλίων των Βαλκανικών Πολέμων στο Πνευματικό Κέντρο (photos)



Πιστόλια, περίστροφα, πολεμικά όπλα και φωτογραφικό υλικό, με τα πρωτοσέλιδα του «Θάρρους» σε περίοπτη θέση, όπως και άλλα εκθέματα, περιλαμβάνει η έκθεση κειμηλίων από τους Βαλκανικούς Πολέμους (1912-1913), που εγκαινιάστηκε σήμερα το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Ολα τα αποτελέσματα των τοπικών πρωταθλημάτων Μεσσηνίας


Μεγάλες εκτός έδρας νίκες πέτυχαν ο Ολυμπιακός Καλαμάτας και η Κυπαρισσία. Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-2 στην Μεθώνη και ο Κυπαρισσία 1-0 της ΑΕ Αβίας. Συνολικά είχαμε 5 διπλά σε 7 παιχνίδια!

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Λουκέτο στο ΝΕΤ Καλαμάτας βάζει το ΕΣΡ

Το άλλοτε κραταιό κανάλι της Μεσσηνίας με απόφαση του Ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου οφείλει να βάλειλουκέτο..!
Οριστική διακοπή επιβλήθηκε στηνΝότια Ελληνική Τηλεόραση νομού Μεσσηνίας με απόφαση του συμβουλίου. 

Φιλιατρά: Άγρια συμπλοκή αλλοδαπών



Άγρια συμπλοκή αλλοδαπών μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών αναστάτωσε εχθές την πόλη των Φιλιατρών.

Στις 7:30 το βράδυ Πακιστανός δεν δίστασε να επιτεθεί σε ομοεθνή του με σπασμένο μπουκάλι, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο λαιμό και στο χέρι. 

Σε επιφυλακή η αστυνομία της Καλαμάτας…


Σε επιφυλακή βρίσκεται η αστυνομική διεύθυνση Καλαμάτας εξαιτίας αντιφαστιστικής συγκέντρωσης που θα γίνει το βράδυ στην πλατεία 25ης Μαρτίου. Την συγκέντρωση καταγγέλει η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και με ανακοίνωση της ζητά απο τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνία να απαγορεύσει την συγκέντρωση. Η Χρυσή Αυγή εκτιμά ότι θα γίνουν σοβαρά επεισόδια που θα θέσουν σε κίνδυνο την δημόσια ασφάλεια. Απο την αστυνομική διεύθυνση σχολιάζουν ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην δημιουργηθούν επεισόδια ή κίνδυνοι. Η μέρα βέβαια είναι ούτως ή άλλως δύσκολη μετά απο το κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε όλη την χώρα λόγω των σκληρών ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ο δάκος "έφαγε" το λάδι της Μεσσηνίας


Προσοχή στις κλιματολογικές συνθήκες που ευνοούν τη δακοπροσβολή της ελιάς συνιστούσε στα τέλη Οκτωβρίου η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας μετά την ολοκλήρωση των δολωματικών ψεκασμών, προειδοποίηση όμως που δεν ελήφθη υπόψη, με αποτέλεσμα ευρεία καταστροφή της ελαιοκαλλιέργειας, κυρίως σε παραλιακές περιοχές του νομού.

Καλαμάτα - 10ο Δημοτικό Σχολείο. Εβδομάδα Αλληλεγγύης



Από 10 - 15 Δεκεμβρίου

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία ανέλαβαν οι μαθητές του 10ΟΥ Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας. 
Στις δύσκολες ημέρες που περνάμε, με ιδιαίτερη ευαισθησία, σκέφτηκαν την επόμενη εβδομάδα 10 έως 15 Δεκεμβρίου να την αφιερώσουμε στην αλληλεγγύη, στην αλληλοστήριξη και στη βοήθεια συνανθρώπων που έχουν ανάγκη, έτσι στο σχολείο θα γίνουν συζητήσεις και δρώμενα για την ευαισθητοποίηση των μαθητών και των γονέων από εκπαιδευτικούς, γιατρούς του κοινωνικού ιατρείου και εθελοντές του κοινωνικού παντοπωλείου.

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Κέντρο Περίθαλψης Αγριων Ζώων στον Πύργο Τριφυλίας σε συνεργασία με το ΕΚΠΑΖ


Κέντρο Περίθαλψης και Επανένταξης Αγριων Ζώων δημιουργήθηκε και λειτουργεί στον Πύργο Τριφυλίας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ). Στεγάζεται σε μια φάρμα της περιοχής, όπου η αγάπη του Γιώργου Γεωργακόπουλου για την φύση και τα ζώα τού έδωσε τα κίνητρο να προχωρήσει σε αυτή την προσπάθεια.

Σπείρες αρχαιοκάπηλων λυμαίνονται τη Μεσσηνία


ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥΣ ΑΤΟΜΑ ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΑΣΗΣ ΥΠΟΨΙΑΣ

Το μήνυμα ότι «παρά τη δυσχερή οικονομική συγκυρία δεν κάνουμε εκπτώσεις ούτε στα θέματα ασφαλείας ούτε στα θέματα προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς» έστειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, αμέσως μετά την επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας να εντοπίσει τους ληστές του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας.

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Τα αποτελέσματα σε Α’, Β’ και Γ’ τοπική Μεσσηνίας


Μεσσηνιακός και Ολυμπιακός συνέχισαν με νίκες στην 10η αγωνιστική της Α' τοπικής και εξακολουθούν να συγκατοικούν στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Το σκορ της αγωνιστικής σημειώθηκε στην Κυπαρισσία, όπου η ομώνυμη ομάδα επικράτησε με 5-4 του Αστέρα Αρφαρών. Το εντυπωσιακό είναι ότι η Κυπαρισσία ήταν στο 60' μπροστά στο σκορ με 5-0.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...