Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Ευρωπαϊκή Διαστημική Πύλη η Καλαμάτα!

Σε...διαστημική εποχή θα μπει η Καλαμάτα από το 2015, καθώς τότε αναμένεται να αρχίσει να παίρνει "σάρκα και οστά" το σχέδιο δημιουργίας διαστημικής πύλης στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Αυτό έγινε γνωστό στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου, που διεξήχθη στην Τρίπολη και στο οποίο το παρών, μεταξύ άλλων, έδωσε και ο δρ. Περικλής Παπαδόπουλος, καθηγητής Αεροδιαστημικής, διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Λ-Sat και επιθεωρητής της NASA.

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για την διαχείριση σκουπιδιών από τον 23χρονο Γ. Μουργή

Ένας Καλαματιανός «έβαλε τα γυαλιά» σε διεθνή διαγωνισμό – Αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας ενός προγράμματος που σχεδίασε με τον επίσης νεαρό Καλαματιανό, Κ. Κουλοχέρη

Η κρίση «γεννά» επιχειρηματικές ιδέες και δημιουργεί ευκαιρίες, όπως η πρόταση ενός φοιτητή για την επίλυση του προβλήματος απορριμμάτων. Πρόκειται για τον Γιάννη Μουργή, 23 ετών, απόφοιτο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος είναι ο νικητής του διαγωνισμού “Call to Innovation”- της παράλληλης δράσης του TedxAcademy.

Η ιδέα του Γ. Μουργή λέγεται “organery” και αποσκοπεί στην επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης οργανικών απορριμμάτων με τρόπο καινοτόμο και αποδοτικό.

Αύξηθηκαν οι τιμές ελαιολάδου σε Ελλάδα και Ευρώπη


Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (IOC), στο ενημερωτικό δελτίο τον Μάρτιο του 2013, οι τιμές έξτρα παρθένου ελαιολάδου στην Ισπανία έφτασαν τα 2.97 ευρώ / κιλό (από τα 2,64 που ήταν τέλος Σεπτεμβρίου) και στην Ιταλία τα 3,21 ευρώ / κιλό (από 2,61 που ήταν τέλος Νοεμβρίου).Όσον αφορά τις τιμές έξτρα παρθένου ελαιολάδου στη χώρα μας από τα 2,04 ευρώ το κιλό (που ήταν τον Δεκέμβριο του 2012), έφτασαν τον Μάρτιο στα 2,46 ευρώ το κιλό, παρουσιάζοντας μια αύξηση κατά 34%.

Σήμερα η απόφαση για το διπλό φονικό


Σήμερα αναμένεται η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Καλαμάτας για τους κατηγορούμενους ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο σκότωσαν το Νοέμβριο του 2011 τον 35χρονο Φιλίπ Μεσάι και έσφαξαν το τρίχρονο παιδί του.

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ξεκινάει το Σάββατο το 2ο Διεθνές Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος


Με ομιλία της βυζαντινολόγου, ιστορικού και πρυτάνεως Ελένης Γλύκατζη - Αρβελέρ θα ανοίξει το 2ο Διεθνές Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, που θα γίνει από τις 20 (Σάββατο) έως τις 26 Απριλίου στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...