Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

To Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης θα πλημμυρίσει από μουσική

Με μια πλούσια από μουσικά δρώμενα εκδήλωση, θα τελεστούν στις 3 Αυγούστου 2013 τα εγκαίνια του αναστηλωμένου Θεάτρου της Αρχαίας Μεσσήνης, που στήριξε με τη δωρεά του το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Με στόχο την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, το Ίδρυμα ανέλαβε τη χρηματοδότηση των μελετών, αλλά και του συνόλου των εργασιών, που διεξήγαγε η Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών.

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Η... νύμφη του Κυπαρισσιακού!

Πλήρης οδηγός διακοπών για την Κυπαρισσία

Είναι από τις περιπτώσεις που είναι απλά όμορφη! Δεν χρειάζεται να πεις τίποτα άλλο για να την προσδιορίσεις.

Έχεις τη μαγεία που αναδύεται από την ύπαρξή της και μόνο. Από την ιστορία της, από τις γειτονιές, από τους ανθρώπους της…

Η Κυπαρισσία, βρίσκεται στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο.

Μας έχει… συστηθεί εδώ και πολλά χρόνια πριν καθώς διαθέτει πλούσια ιστορία, και μάλιστα στην παρούσα φάση κάνει έντονες προσπάθειες να την προβάλλει και να την αναδείξει. Στενά λιθόστρωτα καλντερίμια, πανέμορφα διώροφα πέτρινα αρχοντικά, παραδοσιακές γειτονιές, διάσπαρτες ανακαινισμένες ή μη πέτρινες κρήνες περιστοιχίζουν το φράγκικο κάστρο, δίνοντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα να θαυμάσει την απρόσκοπτη θέα προς το Ιόνιο Πέλαγος. Και όχι μόνο θέα γιατί η Κυπαρισσία, «βρέχεται» από τον Ιόνιο Πέλαγος διαθέτοντας καταγάλανες, πανέμορφες, κρυστάλλινες παραλίες.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...