Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Νέοι προορισμοί ανοίγονται για το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Απευθείας αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας με την Πολωνία και τη Σλοβακία, θα πραγματοποιηθεί την επόμενη χρονιά, ανακοινώθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, κατά τη συζήτηση για την αναβάθμιση των υποδομών του αεροδρομίου Καλαμάτας.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε, ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας έχει αναπτύξει, με τη στήριξη της περιφέρειας, στρατηγικές συμμαχίες με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους και σε ό,τι αφορά στις υποδομές σημείωσε, πως «εξασφαλίσαμε τη δημιουργία κωδικού κατά την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ και συνεπώς την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των απαιτούμενων παρεμβάσεων για την αναβάθμισή του». Ωστόσο είπε, ότι περιμένουν στην Περιφέρεια, πάνω από δύο χρόνια, την υποβολή της μελέτης από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το ΓΕΑ, προκειμένου άμεσα να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 η Καλαμάτα

Πρόταση για να επιλεγεί η Καλαμάτα ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 ετοιμάζει ο δήμος Καλαμάτας, την οποία επισήμως θα παρουσιάσει αύριο, Τετάρτη 6 Νοεμβρίου.

Ο δήμος έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία, ενημερώνοντας σημαντικές προσωπικότητες της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, για την υποστήριξη του αιτήματος. Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε πως η μεσσηνιακή πρωτεύουσα έχει υπέρ της σημαντικά επιχειρήματα για την επιλογή της, καθώς «είναι η πόλη από την οποία ξεκίνησε η επανάσταση του 1821 και εδώ συγκεντρώθηκαν οι ηγέτες του αγώνα για να εκπέμψουν το μήνυμα της αποτίναξης του οθωμανικού ζυγού».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...