Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ξεχείλισαν οι κάδοι των απορριμμάτων στην Καλαμάτα



Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
Ορατά είναι τα αποτελέσματα των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και στο Δήμο Καλαμάτας, οι οποίοι απέχουν από τα καθήκοντά τους διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της διαθεσιμότητας από το υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο των απαιτήσεων του μνημονίου.

Τα σκουπίδια στους κάδους της Καλαμάτας παραμένουν και θα αυξηθούν, αφού η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων θα διαρκέσει τουλάχιστον έως μεθαύριο. Ταυτόχρονα με τη μη αποκομιδή των απορριμμάτων, δε γίνεται αποκομιδή και στα ανακυκλώσιμα υλικά, με αποτέλεσμα οι σακούλες να έχουν μπερδευτεί.
Μολονότι το Σαββατοκύριακο βγήκαν κάποια ελάχιστα δρομολόγια για να ελαττώσουν λίγο τον όγκο των απορριμμάτων σε σημεία του κέντρου της πόλης, η εικόνα δε βελτιώθηκε, όπως άλλωστε βλέπετε και στις φωτογραφίες.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας δήλωσε πως κατανοεί τον αγώνα των εργαζομένων, οι οποίοι απεργούν όχι επειδή τους μειώνουν τους μισθούς, αλλά επειδή τους απολύουν.

Από την άλλη πλευρά, ελάχιστη είναι η εξοικείωση των κατοίκων με τα «πηγάδια» για τα απορρίμματα, κάποια εκ των οποίων έχουν τεθεί σε λειτουργία. Έτσι, σκουπιδοσακούλες, αντί να είναι στους υπόγειους κάδους, βρίσκονται στους συνηθισμένους μεταλλικούς, βορά στα νύχια των τετράποδων που τις σχίζουν, αδειάζοντας το περιεχόμενό τους και δημιουργώντας εστίες ρύπανσης και κινδύνου για τη δημόσια υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...