Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Νέοι προορισμοί ανοίγονται για το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Απευθείας αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας με την Πολωνία και τη Σλοβακία, θα πραγματοποιηθεί την επόμενη χρονιά, ανακοινώθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, κατά τη συζήτηση για την αναβάθμιση των υποδομών του αεροδρομίου Καλαμάτας.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε, ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας έχει αναπτύξει, με τη στήριξη της περιφέρειας, στρατηγικές συμμαχίες με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους και σε ό,τι αφορά στις υποδομές σημείωσε, πως «εξασφαλίσαμε τη δημιουργία κωδικού κατά την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ και συνεπώς την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των απαιτούμενων παρεμβάσεων για την αναβάθμισή του». Ωστόσο είπε, ότι περιμένουν στην Περιφέρεια, πάνω από δύο χρόνια, την υποβολή της μελέτης από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το ΓΕΑ, προκειμένου άμεσα να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Επίσης, ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε, ότι άμεσα δημοπρατείται ο κόμβος του αεροδρομίου, ενώ έχουν προγραμματιστεί παρεμβάσεις και στους εσωτερικούς χώρους του αερολιμένα για τις υποδομές εσωτερικής λειτουργίας του.

Τέλος αναφορικά με τη συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας ο Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι, «εξαρχής εκφράσαμε την καθαρή και τεκμηριωμένη άποψή μας ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί».Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...