Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Αυξάνεται ο αριθμός όσων προσφεύγουν στο Δημοτικό Παντοπωλείο Καλαμάτας


Εξυπηρετεί εκατοντάδες οικογένειες της πόλης
Αυξάνεται ο αριθμός που προσφεύγει στη συγκεκριμένη κοινωνική δομή


Χάρη στην προσφορά και την ιεραποστολική κυριολεκτικά δράση πάνω από 30 εθελοντών και εθελοντριών, το Δημοτικό Παντοπωλείο έχει αναδειχθεί στη σημαντικότερη κοινωνική δομή του Δήμου Καλαμάτας.

Η Δημοτική Αρχή έδωσε χθες στη δημοσιότητα έκθεση για τη λειτουργία και την προσφορά του και, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται: «Κατά κοινή ομολογία, το Δημοτικό Παντοπωλείο αποτελεί παραδειγματική, κοινωνική δομή προσφοράς, για μοναχικούς ανθρώπους και οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης στο δύσκολο καιρό που διανύουμε. Πρέπει να επισημανθεί πως ξεχωριστή είναι η συμβολή της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας και του Σεβασμιωτάτου, καθώς και της οικογένειας ΚΑΡΕΛΙΑ».


Στην έκθεση αναφέρεται: «Σήμερα εξυπηρετούνται περίπου 370 οικογένειες, που αντιστοιχούν σε 1.450 μέλη, ενώ για το 2013 προβλέπεται ότι ο αριθμός των οικογενειών θα ξεπεράσει τις 420.


Σε κάθε περίπτωση και εφόσον διατηρηθεί η οικονομική, η υλική και ηθική υποστήριξη που μας παρέχεται από το Δήμο μέσω της “Φάρις”, από την Ι. Μ. Μεσσηνίας, αλλά και από τους απλούς ανώνυμους ή και επώνυμους συμπολίτες μας, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι το Παντοπωλείο θα είναι σε θέση να καλύψει και φέτος τις ανάγκες αυτών των οικογενειών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, αν και υπήρχε στη “Φάρις” διαθέσιμο ποσό 50.000 ευρώ προερχόμενο από συμβατική υποχρέωση του Δήμου για τη λειτουργία του Παντοπωλείου το 2012, εν τούτοις λόγω της σωστής διαχείρισης αλλά και της μεγάλης ανταπόκρισης των διάφορων δωρητών ή χορηγών, καταναλώθηκαν για αγορά τροφίμων και λοιπών αγαθών μόνον τα 20.573 ευρώ.


Επ’ ευκαιρία και δια της παρούσης, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς όλους τους χορηγούς ή δωρητές και γενικά προς όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του στόχου που είχαμε θέσει όλοι μαζί για το 2012. Ένας στόχος που έχει να κάνει με την ενίσχυση των αδύναμων οικονομικά συνανθρώπων μας, που χωρίς τη βοήθεια του Παντοπωλείου ίσως και να βίωναν την πείνα και την εξαθλίωση».


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...