Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Η βροχόπτωση προκάλεσε μικροπροβλήματα στο Δ. Καλαμάτας

Μικρά ήταν τα προβλήματα που προκάλεσε στο Δήμο Καλαμάτας η ισχυρή βροχόπτωση που εκδηλώθηκε χθες το πρωί, όπως γνωστοποίησε ο αρμόδιος για τη συντήρηση αντιδήμαρχος Χρίστος Ριζάς.

"Παρά το αξιοσημείωτο ύψος της βροχής, που έφθασε τα 38 χιλιοστά -το μισό από το συνολικό ύψος βροχής στην περιοχή μας στη διάρκεια του Ιανουαρίου, τα προβλήματα ήταν μικρά και αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα και αποτελεσματικά" σημείωσε ο αντιδήμαρχος.

Οπως διευκρίνισε, ειδικότερα, ο Χρ. Ριζάς, σημειώθηκε μια μικρή -όπως τη χαρακτήρισε- υπερχείλιση στον χείμαρρο Βέλιουρα, χωρίς όμως να προκληθούν ζημιές. Συνεργεία του δήμου, πρόσθεσε, απομάκρυναν έγκαιρα τα φερτά που είχαν αποτεθεί και αποκαταστάθηκε η ροή του χειμάρρου.

Εξ άλλου, παρέμβαση χρειάστηκε στον Κορδία, στην εκβολή του αγωγού ομβρίων της δυτικής γειτονιάς, καθώς ο έντονος κυματισμός στη θάλασσα είχε προκαλέσει μερική προσάμμωση στο στόμιο του αγωγού. Και στην περίπτωση αυτή υπήρξε επέμβαση, από συνεργεία της ΔΕΥΑΚ, που απομάκρυναν την άμμο.

Σε δύο περιοχές του Δήμου Καλαμάτας, επίσης, υπήρξε μικρή εισροή ομβρίων σε κτήρια, στο Δημοτικό Σχολείο της Σπερχογείας, όπως και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της Καλαμάτας, ζητήματα που αντιμετωπίστηκαν χωρίς να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο.

Συνεργεία του δήμου, εξ άλλου, απομάκρυναν φερτά υλικά που είχαν εναποθέσει τα όμβρια από το Καλάμι στην περιοχή του κόμβου του Ασπροχώματος προς τη Μεσσήνη.

Τέλος, ο Χρ. Ριζάς είπε ότι με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, ο δήμος προέβη σε μικρής έκτασης άρσεις επικινδυνότητας των πρανών στον Ταΰγετο, στον δρόμο Καλαμάτας - Σπάρτης, όπου σημειώθηκαν καταπτώσεις μικρών βράχων, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από το οδόστρωμα.

Καταλήγοντας, ο αρμόδιος για τη συντήρηση αντιδήμαρχος κάλεσε τους δημότες να ελέγχουν -και να καθαρίζουν από τυχόν φερτές ύλες ή σκουπίδια- τις σχάρες στα φρεάτια ομβρίων, στις διάφορες περιοχές της Καλαμάτας.

Β.Γ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...