Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

87 τόνοι ξύλων κατασχέθηκαν το 2012 από το Δασαρχείο Καλαμάτας



Δεν έχει παρατηρηθεί αύξηση λαθροϋλοτομίας στην εδαφική περιφέρεια του Δασαρχείου Καλαμάτας, σύμφωνα και με τα στοιχεία που παρουσίασε στο «Θάρρος» ο δασάρχης Σπύρος Κατσίποδας.

Πλην μίας περίπτωσης στις αρχές του φθινοπώρου, ούτε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και τα κατά τόπους τμήματα έχει αναφερθεί κλοπή καυσόξυλων ή λαθροϋλοτομίας.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

ΚΑΘΩΣ εντείνονται οι επιχειρήσεις σκούπας της Αστυνομίας στην Μεσσηνία και ενώ την προηγούμενη ημέρα οι συλλήψεις έφτασαν τις 39, μεγάλο θράσος επιδεικνύουν οι κακοποιοί που δρουν ακόμη και την ημέρα στην περιοχή της Τριφυλίας. Το ίδιο βράδυ άγνωστοι λίγο μετά τις 9, "σήκωσαν" χρήματα και χρυσαφικά από οικία κοντά στο Κέντρο Υγείας των Φιλιατρών, αφού πρώτα σιγουρεύτηκαν ότι δεν θα συναντηθούν με τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι έλειπαν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

ΔΥΟ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ. ΑΑΑ …ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

Καινοτόμο σύστημα κομποστοποίησης δύο νέων Ελλήνων διακρίνεται στο εξωτερικό

Ένα πρωτότυπο δίκτυο κομποστοποίησης που σχεδίασαν δύο νέοι Έλληνες βρίσκεται μεταξύ των 16 σχεδίων που επελέγησαν στον διαγωνισμό Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Οι δύο νέοι με καταγωγή από τηνΚαλαμάτα, ο 23χρονος Γιάννης Μουργής, πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ, και ο 24χρονος συντοπίτης του Κωνσταντίνος Κουλοχέρης, φοιτητής Δημοσιογραφίας στο Λονδίνο, σχεδίασαν ένα σύστημα κομποστοποίησης το οποίο λειτουργεί σε επίπεδο γειτονιάς και που στόχο έχει να μετατρέψει τον κοινό παραγωγό σκουπιδιών σε οικιακό παραγωγό κομπόστ και να τον συνδέσει με την αγορά, όπως πχ με τους αγρότες που έχουν ανάγκη από -ακριβό μάλιστα- λίπασμα.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Επέκταση ποδηλατοδρόμου και κατασκευή skatepark ετοιμάζει ο Δήμος Καλαμάτας


Αποφασισμένος είναι οΔήμος Καλαμάτας να προχωρήσει στηνεπέκταση τόσο του δικτύουποδηλατόδρομου της Καλαμάτας, όσο και στη κατασκευή skatepark. 
Σύμφωνα με τη μελέτη που ήδη υπάρχει, προβλέπεται ανάπλαση τηςανατολικής όχθης του Νέδοντα από την οδό Κροντήρη μέχρι τη Μαρίνα προϋπολογισμού 980.000 € συμπερι-λαμβανομένου του νέου ποδηλατόδρομου που θα είναι μήκος 3,5 χιλιομέτρων και θα ξεκινάει από την οδό Κροντήρη και μέσω της οδού Νέδοντος θα φθάνει στην οδό Σαλαμίνος στη Μαρίνα και θα ενώνεται με τον κεντρικό ποδηλατόδρομο στο λιμάνι. 

Ουδείς ασχολείται με τους τσιγγάνους - Υπάρχουν μόνο τα ανεπίσημα στοιχεία της Εκκλησίας



Στη Μεσσηνία κατοικούν τουλάχιστον 2.000 τσιγγάνοι -εκ των οποίων οι 700 παίρνουν προνοιακά επιδόματα-, ενώ ο καταυλισμός της Μπιρμπίτας οδεύει προς διάλυση καθώς Περιφέρεια, κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση τάσσονται κατά της γκετοποίησης. Αυτά ανακοίνωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς, δίνοντας στη δημοσιότητα στοιχεία από την απογραφή που έκανε η… Εκκλησία - αφού δήμοι και Περιφέρεια ασχολούνται μόνο θεωρητικώς με την τσιγγάνικη παραβατικότητα. 

Κυπαρισσία: Έφυγε η... ρόδα από εν κινήσει περιπολικό!


Τυχερό στάθηκε το πλήρωμα περιπολικού χθες το πρωί στην Κυπαρισσία, καθώς η ρόδα του αυτοκινήτου έφυγε μέσα στην πόλη ενώ δεν κινείτο με μεγάλη ταχύτητα.

Το απίστευτο αυτό συμβάν, που έρχεται με κραυγαλέο τρόπο να επισημάνει τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που έχουν τα αυτοκίνητα της Αστυνομίας, συνέβη σε παραλιακό δρόμο. 

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Φωτογραφίες που σοκάρουν: Παραγκούπολη στους Γαργαλιάνους


Μια ολόκληρη παραγκούπολη ανάμεσα σε σκουπίδια και μπάζα έχει στηθεί στην περιοχή «Αμμος» των Γαργαλιάνων, στο χώρο ενός παλιού λατομείου. Το σκαμμένο έδαφος και η μορφολογία του εξασφαλίζουν έναν απάνεμο χώρο για δεκάδες μετανάστες κυρίως από την Βουλγαρία, που έχουν βρεθεί στην περιοχή και προσπαθούν να βγάλουν ένα μεροκάματο για να ζήσουν. Ο χώρος έχει γεμίσει από μικρές πλαστικές παράγκες που έχουν φτιάξει μόνοι τους για να μπορέσουν να βρουν μια στέγη και να προστατευτούν από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ..


Την πρότασή του για τη μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΚ, η οποία για την πόλη της Καλαμάτας θα είναι μικρότερη σε σχέση με τις Δημοτικές Ενότητες Θουρίας, Αρφαρών και Άριος, παρουσίασε το μεσημέρι ο νέος πρόεδρος της Επιχείρησης, Ανδρέας Καραγιάννης. Ειδικότερα, στον Καποδιστριακό Δήμο Καλαμάτας προτείνεται η μείωση του ειδικού τέλους από 80% σε 60%, ενώ στις Δημοτικές Ενότητες Θουρίας, Άριος και Αρφαρών προτείνεται η μείωση του ειδικού τέλους από 80% σε 40%, καθώς επίσης η μείωση των τιμών σε συγκεκριμένες κλίμακες κατανάλωσης.

Φωτογραφίες από τα ευρήματα στη "γιάφκα" των Αλβανών ληστών



Φωτογραφίες αλλά και δελτίο τύπου έδωσε στη δημοσιότητα εχθές η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας σχετικά με τα ευρήματα από τη δράση της Σπείρας Αλβανών στην Πυλία.

Την αποκάλυψη για τη δράση των ληστών στην Πυλία καθώς και τη σύλληψη μελών της σπείρας, από την αστυνομία την είχε το "Θάρρος" στο φύλλο της Κυριακής(20-1-2013).

Κατολισθήσεις σε χωριά του Ταϋγέτου από τις βροχοπτώσεις


-Κατολισθήσεις σε δρόμους στα χωριά του Ταϋγέτου προκάλεσαν οι πολλές βροχές των τελευταίων ημερών. -Το ύψος της βροχόπτωσης έφθασε στα 150 χιλιοστά, όσο δηλαδή ήταν το ύψος της βροχόπτωσης του Δεκεμβρίου Πιο συγκεκριμένα (και σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου) κατολισθήσεις σημειώθηκαν : α) Κατολίσθηση 45 μέτρων μήκους στο δρόμο από Πηγές προς Μαχαλά Αλαγονίας. Ο δήμος αποκατέστησε την προσβασιμότητα του δρόμου. β) Κατολίσθηση 15 μέτρων μήκους στο δρόμο από Αλαγονία προς Νέδουσα. Η Τεχνική Υπηρεσία προγραμματίζει για αύριο (σήμερα) την αποκατάσταση του δρόμου για την διέλευση οχημάτων. γ) Κατολίσθηση στο δρόμο Πηγές προς Αγίους Αποστόλους μήκους 8 μέτρωνπερίπου.

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Skitsofrenis:"Πρώτο θέμα σε έναν τοίχο πρέπει να είναι η αγάπη" ( βίντεο)


Σε έργα τέχνης έχει μετατρέψει αρκετούς τοίχους εντός και εκτός της Καλαμάτας ο Skitsofrenis ή, κατά κόσμον, Κώστας Λούζης. Στόχος του, μέσα από το graffiti, να περνά μηνύματα και να αφυπνίζει.

Ξεκίνησε από το δρόμο Καλαμάτας- Σπάρτης όπου έκανε σχέδια για το περιβάλλον… συνέχισε εντός πόλης, για να τον συναντήσουμε τώρα «να δημιουργεί» στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου.

Περισσότεροι νέοι μάζεψαν φέτος ελιές


Διέξοδο στην παραγωγή ελαιόλαδου από τα λιόδεντρα της οικογένειάς τους αναζητούν όλο και περισσότεροι νέοι. Οπως διαπιστώνουν γεωπόνοι στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης, με τους οποίους μιλήσαμε, φέτος το ενδιαφέρον για το μάζεμα της ελιάς ήταν μεγαλύτερο από ιδιώτες - ειδικά από νέους ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους δεν είχαν προηγούμενη εμπειρία.

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Τα..πολιτικά χρέη των εργατικών κατοικιών Καλαματας


Αναφέρει χαρακτηριστικά: Σε μεγάλη αναστάτωση βρίσκονται οι δικαιούχοι των Εργατικών Κατοικιών «Καλαμάτα 8» και «Καλαμάτα 9» πληροφορούμενοι ότι η χρεούμενη αξία των Εργατικών Κατοικιών του γειτονικού νομού της Λακωνίας «Σπάρτη 3» υπερβαίνει τα 900 ευρώ ανά τ.μ. Αξία – που αν ισχύσει και γι’ αυτούς – τούς είναι αδύνατον να αποπληρώσουν, μιας και λόγω της οικονομικής κρίσης, κυριολεκτικά έχουν αφανιστεί τα εισοδήματά τους, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία τους ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Παράλληλα, άδικη και αδικαιολόγητη είναι η καταβολή εκ μέρους τους του Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), μιας και οι διατάξεις του άρθρου 53 του Ν. 4021/2011 περί επιβολής του Ειδικού Τέλους ορίζουν, μεταξύ άλλων, ότι υπόχρεοι είναι οι ιδιοκτήτες και επικαρπωτές ακινήτων.

Ματιές στην Ιστορία του τόπου: Το Λιμοχώρι βυζαντινός οικισμός στη Μεσσήνη


Οι πόλεις και οι σημαντικοί οικισμοί δεν δημιουργούνται σε μια νύχτα. Είναι αποτέλεσμα μιας εξελικτικής διαδικασίας όταν συντρέχουν πολιτικοί, οικονομικοί και κοινωνικοί λόγοι. Ετσι το Νησί μπορεί να παίρνει τη θέση του στην ιστορία το 1293 μέσω της γαλλικής εκδοχής του "Χρονικού του Μορέως" που περιγράφει την κατάκτηση της Πελοποννήσου από τους Φράγκους, η διαπίστωση όμως αυτή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι στη θέση του προϋπήρχε οικισμός από τη βυζαντινή εποχή. 

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Τα κολωνάκια μάς αξίζουν...

Μπορεί στο σημείο να υπάρχουν ταμπέλες και γραμμές που να δείχνουν ότι εκεί είναι θέσεις για μηχανάκια, αλλά, όπως πάντα, οι βιαστικοί Καλαματιανοί παρκάρουν όπου βρουν, όπως- κλασσικά- και στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Η βροχόπτωση προκάλεσε μικροπροβλήματα στο Δ. Καλαμάτας

Μικρά ήταν τα προβλήματα που προκάλεσε στο Δήμο Καλαμάτας η ισχυρή βροχόπτωση που εκδηλώθηκε χθες το πρωί, όπως γνωστοποίησε ο αρμόδιος για τη συντήρηση αντιδήμαρχος Χρίστος Ριζάς.

"Παρά το αξιοσημείωτο ύψος της βροχής, που έφθασε τα 38 χιλιοστά -το μισό από το συνολικό ύψος βροχής στην περιοχή μας στη διάρκεια του Ιανουαρίου, τα προβλήματα ήταν μικρά και αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα και αποτελεσματικά" σημείωσε ο αντιδήμαρχος.

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Μεσσήνη:Συνάντηση δημάρχων με τον αρμόδιο υπουργό για τους τσιγγάνους

Συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, θα έχει σήμερα στην Αθήνα, ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος μαζί με τους επικεφαλής των μειοψηφιών Νίκο Τζώρτζη, Κώστα Σπυρόπουλο και Κώστα Αποστολόπουλο. 

Αυξάνεται ο αριθμός όσων προσφεύγουν στο Δημοτικό Παντοπωλείο Καλαμάτας


Εξυπηρετεί εκατοντάδες οικογένειες της πόλης
Αυξάνεται ο αριθμός που προσφεύγει στη συγκεκριμένη κοινωνική δομή


Χάρη στην προσφορά και την ιεραποστολική κυριολεκτικά δράση πάνω από 30 εθελοντών και εθελοντριών, το Δημοτικό Παντοπωλείο έχει αναδειχθεί στη σημαντικότερη κοινωνική δομή του Δήμου Καλαμάτας.

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Ερημιά και εγκατάλειψη στο κτήριο του ΟΣΕ στην Καλαμάτα


Σπασμένα τζάμια και πόρτες

Του Αντώνη Πετρόγιαννη


Κλίμα αισιοδοξίας είχαν δημιουργήσει τους προηγούμενους μήνες οι ανακοινώσεις της Δημοτικής Αρχής για συνεργασία με τη ΓΑΙΟΣΕ και απόδοση κατά χρήση περιουσιακών στοιχείων της στο Δήμο Καλαμάτας. Μάλιστα, οι ανακοινώσεις συνεχίστηκαν με κάποιες πρώτες παρεμβάσεις, όπως η φροντίδα του πάρκου στο κεντρικό κτήριο του ΟΣΕ και η πλακόστρωση του πεζοδρομίου της οδού Κεφάλα.

Παραστάσεις μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή: Η… Αυλή αποκαλύπτεται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Μια αυλή γεμάτη ανθρωπιά, παρουσίασε το Σάββατο το βράδυ το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο στο Πνευματικό Κέντρο. Η "Αυλή των θαυμάτων" του Ιάκωβου Καμπανέλλη, φανέρωσε στο κοινό της πόλης όλα τα ... μυστικά της, όπως ακριβώς μας είχαν προαναγγείλει οι συντελεστές της.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...