Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη το 2013

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατάρτιση τόσο του νέου τεχνικού προγράμματος όσο και του νέου προϋπολογισμού του Δήμου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας για αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, προκειμένου να καλυφθούν οι «μαύρες τρύπες» στον οικονομικό σχεδιασμό του 2013, η Δημοτική Αρχή δε σκέπτεται κανένα τέτοιο ενδεχόμενο.Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «δεν είναι δυνατό στην οικονομική συγκυρία που βρισκόμαστε να προτείνουμε αυξήσεις. Αν μη τι άλλο, θα μας πάρουν με τις πέτρες», σύμφωνα με το "Ράδιο Κυπαρισσία".


Αντίθετα, αυτό που σχεδιάζει να κάνει η Δημοτική Αρχή, ως αντιστάθμισμα, είναι να εντατικοποιήσει ακόμα περισσότερο τα μέτρα και τους ελέγχους, για να εισπράξει οφειλές από τους δημότες.
«Το 2013 στο συγκεκριμένο θέμα θα είμαστε ακόμα αυστηρότεροι, με σκοπό να μαζέψουμε τα χρήματα που μας οφείλονται. Αυτό πρέπει να γίνει και στο πλαίσιο της ισονομίας απέναντι στους δημότες. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν δημότες συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και κάποιοι να… σφυρίζουν αδιάφορα», μας έλεγαν χθες. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παν. Νίκας σε δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες είπε ότι «θα στύψουμε την πέτρα», θέλοντας να δείξει πόσο σφιχτός θα είναι ο νέος προϋπολογισμός.


Υποστήριξε, δε, ότι οι προτεραιότητες θα είναι η διασφάλιση της μισθοδοσίας του προσωπικού και η συνέχιση του κοινωνικού έργου. Διαβεβαίωσε ότι αυτά δεν πρόκειται να κινδυνεύσουν και, αν χρειαστεί, θα ακυρώσει και έργα, ώστε τα χρήματα να πάνε στους παραπάνω σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...