Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Εγκρίθηκε η Πολεοδομική Μελέτη ΚηπούποληςΜε απόφαση κατά πλειοψηφία από το αρμόδιο Συμβούλιο του υπουργείου

Με οριακή πλειοψηφία (ψήφους 3-2) εγκρίθηκε χθες από το Κεντρικό ΣΥΠΟΘΑ (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων) του υπουργείου Περιβάλλοντος η πολεοδομική μελέτη Κηπούπολης, σύμφωνα με τις προτάσεις του Δήμου Καλαμάτας και των κατοίκων.
Το θέμα απασχόλησε το Κεντρικό ΣΥΠΟΘΑ για 2,5 περίπου ώρες και τις απόψεις του Δήμου υποστήριξε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ενώ παρόντες στη συνεδρίαση ήταν και αντιπροσωπεία κατοίκων της περιοχής (Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης).
Υπενθυμίζουμε ότι οι προτάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που έγιναν αποδεκτές ήταν οι παρακάτω:
α. αρτιότητα 600 m2 και συντελεστής δόμησης 0.6.
β. κατά παρέκκλιση να δίδεται η δυνατότητα με την πράξη εφαρμογής να προκύπτουν άρτια οικόπεδα εμβαδού 300 m2.
Σημειώνεται ότι η πράξη εφαρμογής έχει ήδη ενταχθεί από το Δήμο Καλαμάτας στο Πράσινο Ταμείο και τις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται και παραδίδεται. Έτσι, οι διαδικασίες κύρωσης τόσο της εφαρμογής πολεοδομικής μελέτης όσο και της πράξης εφαρμογής, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, θα τρέξουν παράλληλα και θα ολοκληρωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Σε δηλώσεις της η αρμόδια αντιδήμαρχος Παν. Ντίντα χαρακτήρισε τις εξελίξεις ως «απόλυτα θετικές. Στη μαραθώνια συνεδρίαση ο Δήμος Καλαμάτας έδωσε πραγματική μάχη, προκειμένου το Συμβούλιο να εγκρίνει τελικά την πρότασή του για τους όρους δόμησης. Μετά τα παραπάνω η ταλαιπωρία χρόνων για τους κατοίκους της Κηπούπολης έλαβε αίσιο τέλος».
Να σημειώσουμε ότι η εισηγήτρια του θέματος, Ε. Κουδούνη, επέμεινε στην πρότασή της για αρτιότητα στα 1.000 μέτρα και συντελεστή δόμησης 0,4, προκειμένου, όπως τόνισε, να μη χάσει η περιοχή το χαρακτήρα της. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη άποψη τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μια ανταλλαγή επιστολών και τηλεφωνημάτων, μεταξύ Δημοτικής Αρχής και εισηγήτριας, χωρίς όμως η τελευταία να αλλάξει θέση.
Η θέση του Δήμου Καλαμάτας ήταν ότι η συγκεκριμένη πρόταση είναι εκτός πραγματικότητας, από τη στιγμή που και το ΓΠΣ που ισχύει στην περιοχή προβλέπει 0,6 συντελεστή δόμησης και 600 μέτρα αρτιότητα.
Τελικώς, η πλειοψηφία του Συμβουλίου δέχθηκε να… πέσει στην περιοχή λίγο παραπάνω τσιμέντο. Μάλιστα, όπως διευκρίνισε η αντιδήμαρχος, τα θέματα που υπήρχαν με την εκκλησία και την κεντρική πλατεία έχουν λυθεί εδώ και καιρό.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...